META-Health usein kysyttyä

1. Kenelle META-Health terveysvalmennus sopii?

  META-Health terveysvalmennus sopii kaikille terveydestään kiinnostuneille. META-Health valmennuksen avulla voidaan käsitellä olemassa olevia fyysisiä oireita (esim. migreeni, lihaskipu tai allergiat), tunneperäisiä haasteita (esim. lentopelko, väsymys tai stressi) ja META-Healthin avulla voidaan myös edistää terveyttä ja ennaltaehkäistä sairauksia. Syventämällä ymmärrystä omasta itsestäsi hyvinvointisi ja elämänlaatusi paranevat.

 
2. Kuinka monta META-Health valmennuskertaa tarvitaan?

  Tarvittavien META-Health valmennuskertojen määrä riippuu asiakkaan selvitettävästä asiasta ja siihen kytkeytyneistä tunnelukoista. Jo yhdestäkin Meta-Health valmennuskerrasta voi olla riittävästi apua, mutta viitteenä noin 3-5 valmennuskertaa riittää hieman laajemman tapauksen selvittämiseen. Muistathan, että META-Health valmennuksessa asiakas on itse avainasemassa ratkaisujen tiedostamisessa ja oman ajattelun sekä käyttäytymisen sopeuttamisessa oman terveyden eduksi.

 
3. Kuinka nopeasti voin huomata muutoksen hyvinvoinnissani ja terveydessäni, kun osallistun META-Health valmennukseen?

  Ihmisen oma terveys muuttuu koko ajan ja näin ollen muutoksia tapahtuu päivittäin, huomasimme sen tai emme. Ihmisen terveyden elpyminen esim. tietyn oireen osalta voi alkaa jo yhdestä oivalluksesta ja siihen liittyvän ajattelun ja käytöksen muutoksesta. Riippuen tapauksesta näkyvä muutos voi olla havaittavissa nopeasti tai siihen voi mennä n. 2-4 viikkoa. Kehollisia muutoksia tapahtuu solutasolla kudoksissa ja siten isommat muutokset voivat tulla näkyviin muutaman kuukauden kuluttua. Terveyden elpyminen on yksilöllistä ja useinmiten muutoksen huomaa vasta jälkikäteen siitä, kun oiretta ei ole enää ollutkaan pitkään aikaan. Esim. valmennuksen jälkeen et kiinnitä huomiota migreeniin, mutta jonkin ajan kuluttua saatat miettiä, milloin sinulla oli se viimeksi ja huomaatkin migreenin poistuneen.

 
4. Miten META-Health terveysvalmennus eroaa esim. personal trainerista?

  META-Health Coach eli valmentaja ei tiedä etukäteen, mistä juuri sinun tilanteessasi on kyse, vaan valmentajan tehtävänä on ohjaavilla kysymyksillä auttaa sinua oivaltamaan sinun terveyteesi ja hyvinvointiisi liittyvät merkitykselliset asiat. Olet siis itse oman itsesi asiantuntija. Valmentaja ohjaa META-Health tietämyksen avulla asiakasta löytämään tunnelukkoteemoja, jotka edelleen auttavat sinua selvittämään oman tilanteesi. Kokonaisvaltaiseen terveyteen kuuluu keho-mieli-tunteiden ja sosiaalisen ympäristön vaikutuksen ymmärtäminen.

 
5. Mitä META-Health Coaching eli valmennus vaatii minulta?

  META-Health valmennus on helppoa aloittaa, sillä lähtötilanteessa tarvitaan vain asiakkaan kiinnostus omaan terveyteen ja avoin mieli. Tiedät kaiken itsestäsi, joten sinulla on jo kaikki avaimet terveytesi edistämiseen. META-Health valmennuksessa opit kuuntelemaan itseäsi ja ymmärtämään miksi ajattelet, tunnet ja toimit tietyllä tavoin tietyssä tilanteessa. Tämän lisäksi opit muuttamaan ajatuksia, tunteita ja toimintaa itsellesi sopivalla tavalla hyvinvointiasi edistäen ja huomaat myös keholliset muutokset. Kehosi ja mielesi toimivat sinun parhaaksesi ja tunnelukot avautuvat yksi kerrallaan siinä järjestyksessä, kun olet niitä valmis tiedostamaan ja käsittelemään. Näin ollen valmennukseen ei tarvitse valmistautua etukäteen.

 
6. Kuinka pääsen META-Health valmennukseen?

  Ota meihin yhteyttä ja sovitaan tutustumissoitto (noin 15 min puhelu), jossa valmentajamme käy tilanteesi lyhyesti läpi ja sopii kanssasi varsinaisesta META-Health valmennuksesta.

  Muistathan, että META-Health Coaching eli valmennus ei ole hoitoa eikä diagnosointia, asiakas on itse avainasemassa ja ottaa vastuun omasta terveydestään. META-Health Coaching ei korvaa lääkärihoitoa tai muuta ammattihoitoa, jota sinulle on määrätty tai suositeltu. META-Health täydentää ymmärryksen ihmisen terveydestä ja kokonaisvaltaisesta tervehtymisestä.

 
META-Health