Elämäniloa – keskity hyvään energiaan

Auringonvalo lämmittää ja saamme vielä nauttia kesäisistä päivistä. Pian arki taas pyörähtää käyntiin ja olemme henkilökohtaisen valinnan edessä: säilyttääkö lomalla hankittu rennompi mieli vai hypätäkö taas kiireen tunteeseen. Usein ulkoisen maailman kiire, häly ja negatiiviset uutiset rikkovat oman sisäisen maailman rauhan. Saatat ihmetellä, onko lainkaan mahdollista säilyttää se ihana tila – rentous, tyyneys, oleminen – johon toivottavasti lomasi aikana pääsit. Elämme monin tavoin suuren muutoksen aikoja ja on entistä tärkeämpää huolehtia omasta energiasta ja erottaa se selvästi ulkopuolelta tulevasta paineesta, stressistä ja negatiivisista asioista.

Sinä itse päätät tietoisesti, mitä energiaa haluat itsellesi ottaa. Positiivinen ja hyvä energia vaikuttaa mielialaa nostavasti saaden myös kehon värähtelemään korkeammilla taajuuksilla. Negatiivinen energia puolestaan laskee sekä mielen että kehon värähtelyä alemmille taajuuksille. Meidän jokaisen värähtely muuttuu tilanteen mukaan ja huomaamme omien tunteidemme kautta, että värähtelytaajuus on muuttumassa tai muuttunut, kun hyvä fiilis vaihtuu huonommaksi.

Tunteet ovat mitä parhain tietolähde omaan itseen ja energiatason ymmärtämiseen. Tunteiden avulla voimme tiedostaa tarkasti, mikä aiheuttaa omassa elämässä stressiä ja miksi stressi laukeaa. Mikään ulkoinen stimulus ei laukaise meissä stressiä, ellemme itse reagoi siihen. Otetaan esimerkiksi negatiivinen uutisointi (ja sitähän näyttää tulevan joka tuutista). Tarkkaile omaa energiaasi ennen uutisten lukemista ja uutisten lukemisen jälkeen. Huomaatko muutoksen? Onko sinulla parempi vai huonompi mieli luettuasi uutisen? Jos huomaat energiasi vaihtuneen uutisen luettuasi, mielesi ja kehosi ovat reagoineet uutisen energiaan. Jos sinulla on hyvä mieli, pidä se – olet saanut hyvää energiaa. Jos mielesi on uutisen jälkeen ärsyyntynyt, masentunut jne. – puhdista huono energia pois itsestäsi välittömästi. Jos huomaat, että jokin erityinen asia uutisessa stressaa sinua eikä huono energia tunnu lähtevän pois, on aika kurkistaa pintaa syvemmälle ja selvittää stressin todellinen juurisyy.

Stressin käsittelyyn toimii 3T:n malli:
• Tiedosta, että olet stressaantunut jostakin
• Tunnista tunne tai tunteet, jotka liittyvät kyseiseen stressiin
• Toimi – pura stressi pienempiin osiin ja vapauta tunteisiin sitoutunut energia

Kun stressiin liittyvien tunteiden energia on tasapainotettu, esimerkiksi EFT:n avulla, niin stressiin liittyneet ärsykkeet eivät enää aiheuta stressin tunnetta. Tämä sama pätee mihin tahansa asiaan esim. työstä johtuvaan stressiin. Lue lisää stressistä vapautumisesta.

Toisinaan stressi voi olla hyvin tiedostamatonta ja tuntua niin kollektiiviselta, että sen juurisyihin pääseminen vie aikaa. Tiedostamatonkin stressi vaikuttaa merkittävästi kehoon ja mieleen. Mitä omalle stressille voi tällöin tehdä? Pitäisikö yrittää käsitellä syitä vai oireita? Molempi parempi. Erilaiset stressiä lieventävät harjoitukset (mindfulness, jooga, metsässä kävely, puutarhanhoito jne.) auttavat laskemaan stressitasoa ja vaikuttavat siten myönteisesti. Arjessa nopeaa apua stressin laskemiseen tuovat myös laadukkaat doTERRAn eteeriset öljyt ja perustietoa näistä öljyistä kerromme lisää seuraavassa webinaarissamme su 9.8 klo 14. Kun stressitaso on hieman laskenut, on oman itsen kuuntelu helpompaa ja stressiin liittyvien juurisyiden (tunteiden, ajatusten ja uskomusten) jäljittäminen onnistuu helpommin.

Tärkeää on myös muistaa, että sinä asetat rajat energioille oman energiasi ja ulkoa tulevan energian välillä. Olkoon se kiukkuinen puoliso tai pomo taikka negatiivinen iltapäivälehtien uutisointi, niin sinä viimekädessä päätät, otatko negatiivisen energian vastaan vai et. Muiden energia on heidän energiaansa, sinun energiasi on sinun energiaasi. Vastaavasti, sinä myös päätät, mitä energiaa välität itsestäsi eteenpäin muille. Tunteiden negatiivisen energian vapauttaminen sekä oman itsensä suojaaminen uudelta negatiiviselta energialta (esim. uutisointi), antaa suoraan tilaa positiivisille energioille. Keskity hyvään energiaan ja huomaat, että elämäniloa pulppuaa vuolaana.

Parhain terveisin
Sari ja Jani, Albedoc

Edistä hyvinvointiasi luonnonkeinoin

Elämä ohjaa meistä jokaista eteenpäin omalla tavallaan ja usein tuo ohjaus on helpompi nähdä vasta jälkikäteen. Näin kävi meillekin jälleen kerran – tässä lyhyesti tarinamme doTERRA eteerisistä öljyistä: Tutustuimme doTERRAn eteerisiin öljyihin ensi kertaa keväällä 2013, kun Sari osallistui doTERRA -esittelytilaisuuteen Helsingissä. Huomasimme öljyjen sopivan täsmälleen siihen, mitä olimme oppineet kehon ja mielen yhteydestä sekä tunneteemoista mm. Meta-Healthin kautta. Teimme ensimmäisen dõTERRA öljytilauksemme ja öljyjen käyttö perheessämme alkoi Modern Essentials – Handbook for using essential oils – kirjan avustuksella.

Sari: ”Hyvin konkreettisen kokemuksen doTERRA öljyjen nopeasta vaikutuksesta ja tehokkuudesta sain heti alkuun vuosia sitten eräänä myöhäisenä iltana: Olimme mieheni Janin kanssa riidelleet jostakin mitättömän pienestä asiasta ja sovintoa ei näyttänyt löytyvän. Totesin miehelleni, että ”Pidä tunkkisi, minä menen nyt nukkumaan”. Pesin hampaat ja laitoin muutaman tipan doTERRA laventeliöljyä. Kun olin ollut sängyssä jonkin aikaa, ajattelin käydä juomassa vähän vettä ennen nukahtamista. Keittiössä näin mieheni ja muistan ikuisesti, kuinka mielessäni ajattelin ”Haluaisin olla tuolle miehelle vihainen, mutta en pysty…” Laventeliöljy oli sulattanut pois koko kiukuntunteeni ja nauraen kerroin miehelleni, mitä oli tapahtunut. Siihen loppui riitely sinä iltana ja menimme sovussa nukkumaan. ”

doTERRA öljyt ovat monipuolinen apu


doterra laventeliTuosta hetkestä on nyt siis kulunut 7 vuotta ja näiden vuosien aikana on siis tullut opittua yhtä ja toista omakohtaisesti doTERRAn öljyistä ja on pakko myöntää – mitä enemmän niitä olemme käyttäneet, sitä enemmän doTERRAn öljyjä on kehuttava. Monen yhteensattuman johdattelemana tulimme viimein siihen tulokseen, että haluamme kertoa doTERRAn loistavista eteerisistä öljyistä myös muille. Näin yrityksestämme Albedocista tuli hiljattain doTERRAn hyvinvointiedustaja.

Terveys ja hyvinvointi sekä kehon että mielen tasolla ovat meille sydämen asia. Periaatteemme on edelleen, että sen minkä itse olemme testanneet toimivaksi, voimme jakaa eteenpäin asiakkaillemme. Tästä se siis pärähtää käyntiin.

Seuraava maksuton webinaari su 7.6 klo 14-15 ”Edistä hyvinvointiasi luonnonkeinoin”, jossa kerromme perustietoa doTERRAn eteerisistä öljyistä ja miten niitä voi käyttää omassa arjessa. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Aurinkoista kevättä!

Sari ja Jani, Albedoc

Voimaa muutoksesta

Tämän hetken maailmanmenossa on helppo todeta, että kyllä ennen kaikki oli paremmin. Vai oliko? Tuskinpa sentään. Menneillä sukupolvilla on ollut erilainen elinympäristö kuten myös haasteet mahdollisuuksineen. Siinä missä fyysinen työ rasitti aiemmin, nyt henkinen kuormitus ja stressi vaikuttavat yhä enemmän hyvinvointiimme ja ovat jopa suurin syy erilaisten terveysongelmien taustalla. Teknologisen kehityksen siivittämänä elinympäristömme muuttuu yhä kiihtyvällä vauhdilla. Samaan aikaan todetaan, että ihmisen biologinen evoluutio on hidasta ja aivomme tarvitsevat paussia jatkuvasta uutistulvasta ja erilaisten laitteiden tuomista virikkeistä. Yhtäkaikki on selvää, että elämä muuttuu sekä kollektiivisesti kokonaisille sukupolville että meille jokaiselle yksilötasolla. Tästä huolimatta ihmisen automaattinen toimintamalli on vastustaa muutosta – ainakin aluksi ja erityisesti silloin, kun muutos vaikuttaa suoraan omaan elämään.

Muutokseen liittyy epävarmuutta ja usein myös kyseenalaistamista ja uusien ajatusten sekä taitojen omaksumista. Ulkoapäin pakotettu muutos voi olla karvasta nieltävää. Yhtälailla saatamme itse suorastaan janota muutosta omaan tasapaksuun elämäämme, mutta muutoksen tapahtuessa huomaammekin olevamme pienessä (taikka vähän suuremmassa) kaaoksen tilassa, josta etsimme kuumeisesti ulospääsyä. Kaipaammeko aina sitä, mitä meiltä puuttuu – elämän tasaisuutta taikka päinvastoin vauhtia ja säpinää? Tässä hetkessä eläminen, muutoksen keskellä, antaa ainutlaatuisen tilaisuuden itsensä uudistamiseen. Mitkä ajatukset ja toimintatavat auttavat eteenpäin muuttuneessa tilanteessa? Mitkä ajatukset ja toimintatavat puolestaan lisäävät negatiivisuutta, joko omassa mielessä tai perheessä/lähipiirissä?

Elämän muutoksissa emme voi valita ”kirsikoita kakusta” ja poimia vain niitä itselle mieluisia muutoksia. Voimme kuitenkin valita asenteen siihen, kuinka navigoimme muutoksissa eteenpäin. Oman asenteen tarkistamiseksi on hyvä kuunnella hetki omia sisältä kumpuavia tunteita, ajatuksia ja uskomuksia. Yksi helppo tapa oman itsen kuunteluun on esimerkiksi kysyä itseltä jokin kysymys illalla nukkumaan mennessä ja antaa alitajunnan työstää vastaus valmiiksi aamuun mennessä. Kysy esimerkiksi ”Mikä on se tärkein tunne, joka minun tulisi ymmärtää itsestäni tässä muutoksessa?” Aamulla palauta kysymys mieleesi ja vastaus pulpahtaa mieleesi. Muutoksen keskellä on myös hyvä muistaa, että loppujen lopuksi kaikella on tarkoituksensa ja usein vasta jälkikäteen taaksepäin katsoessa ymmärrämme, mitä jokin muutos on todella merkinnyt elämässämme. Haastavasta muutoksesta selviytyminen antaa parhaimmillaan lisää itseluottamusta ja voimaannuttaa luottamaan omaan aktiivisuuteen sekä siihen, että elämä kantaa joka tapauksessa eteenpäin haasteista huolimatta.

Muutostilanteen sattuessa kohdalle, muista siis
1) elämä tuo muutoksia meistä jokaiselle ja elämän onkin tarkoitus muuttua
2) oma asenne ratkaisee muutoksien kohtaamisessa
3) voimaannu muutoksesta – ole aktiivinen ja luota myös elämän virtaan

Albedocin kursseilla opit taitoja itsesi kuunteluun ja erilaisista muutoksista selviytymiseen.

Mielen rajoittamaton voima

Mitä on mielen voima ja miten sen saa käyttöönsä?

Yksi mielen voiman osoitus on se, että jokaisella meistä on mahdollisuus valita ajatuksemme ja näkökulmamme sekä muuttaa omat uskomuksemme karistaen menneisyyden taakat. Mielen laajemmat voimavarat saat käyttöön harjoittelemalla ja voit aloittaa pienistä arkipäiväisistä asioista. Testaa esimerkiksi seuraava harjoitus käytännössä: Valitse jokin omaa itseäsi koskeva ajatus esim. ”olen xxx, joten en voi olla yyy”. Sanooko joku muu näin oman itsesi lisäksi? Onko todisteita siitä, että asia olisi totta vai onko kyseessä ensisijaisesti oma tunne ja ajatuksesi kyseisestä asiasta? Entä jos käännät asian päinvastaiseksi ”olen xxx, joten voin olla yyy”- mitä ajatuksia ja tunteita mieleesi tulee nyt? Omien uskomusten ja automaattisten ajatusten löytämiseksi voi olla hyvinkin hyödyllistä kääntää mielessä oleva asia aivan päinvastaiseksi ja mielen automaatiot alkavat paljastua: ajatukset seuraavat tavanomaista polkuaan ja reagoimme asioihin itselle tutulla, opitulla tavalla ja sen perusteella, mitä automaattisesti uskomme tapahtuvan tai tapahtuneen.

Myös omat tunnereaktiot toimivat hyvänä signaalina siitä, että mielen taustalla on jokin oma uskomus vaikuttamassa oman tunnereaktion voimakkuuteen tietyssä tilanteessa. Esimerkiksi kommunikointitilanteessa saatat huomata ärsyyntyväsi toisen henkilön tavasta puhua sinulle jostakin asiasta. Tässä tapauksessa ärsyyntymisen tunne on oma tunteesi. Sen sijaan, että keskittyisit siihen, mitä tai miten toinen henkilö asiansa sanoo, pysähdy miettimään omaa tunnettasi. Esimerkin ärsyyntymisen tunne – miksi ärsyynnyin, mitä uskoin tuossa tilanteessa tapahtuvan (esim. ”minun käskettiin tehdä jotain – enkä halua tulla käsketyksi” tms.). Pystytkö kääntämään asian päinvastaisen näkökulman? Esimerkiksi toinen henkilö tarjosi apuaan ja hänellä on vain tietynlainen tyyli kommunikoida (mikä tuntui itsestäni käskyltä). Mitä tilanteessa oikeasti tapahtui? Kokemamme tilanteet perustuvat aistihavaintoihin, joita puolestaan ohjaavat omat uskomuksemme siitä, mitä tapahtuu. Kun havainnoit oman tunteen ja uskomuksesi sekä irrottaudut kokemastasi tunteesta hetkeksi, huomaat, että saman tilanteen voisi havainnoida eri tavoin ja joskus jopa täysin päinvastaisesti. Tämä 3H:n taktiikka on helppo toteuttaa mielessä vaikka kesken työpäivän eli havaitse, hyväksy ja heilauta ympäri:

 1. Havaitse: ajatusten ja tunteiden lempeä ja neutraali havainnointi – mikä tunne oli vahvin kokemassani tilanteessa?
 2. Hyväksy: tunne X ei ole hyvä tai huono ja voin irrottautua siitä tässä hetkessä
 3. Heilauta ympäri: tarkastele kokemaasi tilannetta/asiaa mielessäsi päinvastaisesta näkökulmasta – mitä uutta huomaat?

Omat ajatukset ja tunteet antavat meille tietoa itsestämme ja kasvava ymmärrys vie seuraavalla askeleelle. Mielen voima on kuin henkilökohtainen aarrearkku – voit löytää kaiken tarvittavan ja se, mikä ei ollut eilen mahdollista, voi olla tänään mitä suurin mahdollisuutesi. Mielen rajoittamaton voima ulottuu myös terveyteen, sillä keho ja mieli toimivat kiinteästi yhteistyössä. Kun ymmärrämme oman mielen ja kehon syvällisen yhteyden voimme todella löytää uudenlaisen terveyden ja elämän rikkaus monine pienine ihmeineen hämmästyttää kerta toisensa jälkeen.

 Aurinkoista kevään odotusta!

 

Salli itsesi menestyä

Vuoden vaihtuessa toivotamme onnea ja menestystä tulevalle vuodelle. Mitä on menestys? Todellinen sydämen vastaus riippuu vastaajasta ja on tutkimisen arvoinen asia. Saatamme määritellä oman menestyksemme jonkin ulkoa annetun tai omaksutun mittapuun mukaan. Tiedostamattomat uskomukset ja ajatukset menestyksestä tai sen puuttumisesta ohjaavat toimintaamme vaivihkaa ja huomaamatta. Onko lasi puoliksi täynnä vai puoliksi tyhjä? Koemmeko menestystä omassa elämässämme vai emme?

Tärkeintä oman elämän menestykselle on tutustua itseensä ja oppia ymmärtämään oman sydämen syvimpiä toiveita. Mikä asia elämässäsi saa sydämesi laulamaan ja silmäsi sädehtimään? Minkä asian puolesta olet valmis näkemään ylimääräistä vaivaa tai jopa ottamaan riskin epäonnistumisesta? Kun kyseessä on todellinen sydämestä lähtevä toive, voimme tuntea sen sekä kehon että mielen tasolla ja saamme näin vinkin itsellemme erityisen tärkeästä asiasta.

Kun tiedostamme edes osan siitä, mitä todella omaan elämäämme toivomme, on aika ottaa tietoisia askeleita kohti sydämen toivetta. Jos emme aseta itsellemme mitään tavoitetta, tiedostamaton mieli ohjaa meitä kuitenkin johonkin ja tuo suunta on se, mihin liittyvät kaikkein hallitsevimmat ajatukset ja tunteet. Jos esimerkiksi pelkäämme voimakkaasti, että emme saavuta suurinta toivettamme, tiedostamaton mieli ohjaa elämäämme pelon suuntaan. Tiedostettu, itselle asetettu positiivinen tavoite kohti sydämen toivetta, ohjaa meitä puolestaan kohti oikeaa henkilökohtaista menestystä ja saamme matkalla tueksemme myös tiedostamattoman mielen voiman. Menestyksen ja omien tavoitteiden saavuttamisen tunne tuo mukanaan hyvää mieltä ja itseluottamusta, mikä puolestaan edelleen luo mahdollisuuksia menestymiselle. On siis mahdollista luoda positiivinen ”menestyksen pyörä”:

 1. Tunnista, mitä todella toivot omassa elämässäsi
  2. Opi käyttämään sekä tietoisen että tiedostamattoman mielen voimaa
  3. Aseta itsellesi sopivat tavoitteet
  4. Nauti onnistumisista ja opi haasteista matkalla kohti omia tavoitteita
  5. Huomioi kasvusi ihmisenä matkan aikana ja kiitä siitä, mitä jo on

Oman sydämen todellisten toiveiden kuuntelulla ja toteuttamisella on positiivinen vaikutus hyvinvointiin. Meillä jokaisella on mielen voima ja voimme valjastaa sekä tietoisen ja tiedostamattoman mielen toteuttamaan elämäämme kohti oman sydämen toiveita. Tarvitsemme myös konkreettisia tekoja toiveiden toteuttamiseen ja tässä auttaa esimerkiksi Brian Maynen kehittämä Goal Mapping -menetelmä omien unelmien ja tavoitteiden saavuttamiseen. Elämä on tässä ja nyt – paras aika menestymiselle omassa elämässä on nyt!

Raikasta tammikuuta ja virkistävää menestystä toivottaen,

Sari & Jani
Albedoc

Goal Mapping – on aika tehdä unelmista totta

Menestys ja kyky uudistua muutosten keskellä – millä tahansa elämän osa-alueella – eivät ole kiinni sattumasta. Menestyksen avaimet ja tulokset linkittyvät suoraan uskomuksiin ja asenteisiin sekä omaan motivaatioon perustuviin tekoihin. Brian Maynen kehittämän Goal Mapping -menetelmän avulla otat käyttöösi sekä tietoisen että tiedostamattoman mielen voiman ja luot voittajan asenteen juuri siihen, mitä eniten toivot elämässäsi. Tulokset syntyvät hyvin harkituista teoista ja opit valitsemaan itsellesi tärkeimmät tavoitteet ja kehitysaskeleet. Tee siis unelmistasi totta ja muuta tavoitteesi todellisuudeksi!

Albedoc tarjoaa sinulle nyt mahdollisuuden Goal Mapping -koulutukseen 17.12.2015 Helsingissä. Olemme sertifioituja Brian Mayne Goal Mapping Practioner -kouluttajia ja liitämme Goal Mapping -menetelmän Albedocin uuteen koulutustarjontaan. Elämä ja terveys kulkevat käsi kädessä ja mitä paremmin tunnemme itsemme ja voimme toteuttaa syvimpiä toiveitamme, sitä positiivisempi on vaikutus myös hyvinvointiin ja terveyteen. Juhlistaaksemme kuluneen vuoden mahtavia kohtaamisia asiakkaidemme kanssa, haluamme tarjota ainutlaatuisen koulutuspäivän ja ensimmäisen Goal Mapping -kurssimme Albedocin asiakkaille puoleen hintaan.

Brian Maynen Goal Mapping on kehittynyt 20 vuoden kuluessa ja on nyt jo yli 3 miljoonan ihmisen käytössä yli 30 maassa. Tämä menetelmä on menestyksekkäässä käytössä sekä suuryrityksissä, kouluissa, huippu-urheilijoilla, hyvinvoinnin ammattilaisilla että lukemattomalla joukolla yksityisiä henkilöitä. Kun kerran olet oppinut tämän menetelmän, voit itse vapaasti valita, mihin sitä omassa elämässäsi käytät ja millaista menestystä etsit.

Koulutuspäivän aikataulu 17.12.2015:
08:45 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
09:00 Koulutus alkaa
10.30 Kahvitauko 15 min
12:00 Lounastauko
13:00 Koulutus jatkuu
14:45 Kahvitauko 15 min
17:00 Koulutus päättyy

Kouluttajat: Sari Ilvonen & Jani Kekäläinen
Koulutuskieli: suomi

Paikka: Coaching Point, Savilankatu 1, Helsinki
Hinta: 100€ (Huom. vain tämä ensimmäinen kurssi, normaalihinta 200€)
Kahvi/tee, hedelmät sekä kurssimateriaalit sisältyvät hintaan.

Tiedustelut: info@albedoc.com tai

Muutoksesta oppiminen

Muutoksia tapahtuu ympärillämme lakkaamatta. Kuinka moni voi nostaa käden pystyyn ja sanoa olevansa jatkuvasti ns. muutosmyönteinen eli ottavansa muutokset ilolla vastaan? Tuskinpa ainakaan ensin tietämättä, millaisesta muutoksesta on kyse. Kun jokin muutos tulee lähelle omaa itseä ja elämää, on luonnollista ensin miettiä ja sulatella mielessään sitä, mitkä ovat muutoksen seuraamukset omalla kohdalla. Näin siinäkin tapauksessa, että saatamme itse olla jollain tavoin suorasti tai epäsuorasti muutoksen käynnistäjä.

Miksi muutos tuntuu usein epämukavalta, vaikka kyseessä olisikin itselle positiivinen asia? Muutos pakottaa meidät luopumaan totutuista ajattelutavoista ja toimista. Rutiineista luopuminen puolestaan vaatii enemmän energiaa sekä keholta että mieleltä. Muutosten aikana saatamme huomata stressiä, muutoksia ruokahalussa tai esimerkiksi unen tarpeessa. Kehon muutokset ovat tärkeitä signaaleja itsemme ymmärtämiseen. Älykkäässä kehossa mikään ei tapahdu sattumalta ja siksi fyysisten muutosten ymmärtäminen yhteydessä mielen tason muutoksiin on mitä suurin mahdollisuus oman hyvinvoinnin ja terveyden avainten löytämiseen. Syvällisempi ymmärrys kehon ja mielen muutoksista mullistaa käsityksemme terveydestä positiivisella tavalla – tähän esimerkiksi META-Health avaa oven aiemmista opinnoista tai koulutustaustasta riippumatta.

Jokaisessa muutoksessa on mukana mahdollisuus oppia ja jos ei mitään muuta, niin ainakin voimme oppia omasta suhtautumisesta kyseiseen muutokseen. Vaikka muutos olisi itselle jollain tavoin hankala tai epämiellyttävä, voimme silti tarkastella tunteita ja ajatuksia kyseiseen muutokseen liittyen ja ymmärtää, miksi reagoimme tietyin tavoin. Pidemmällä aikavälillä haastava, ei-toivottu muutoskin voi osoittautua juuri sellaiseksi muutokseksi, jota kyseisessä elämänvaiheessa tarvitsimme. Sanotaan, että mikään muu ei ole varmaa kuin se, että uusia muutoksia tapahtuu. Henkilökohtaiset vahvuudet ja kyky sopeutua muutoksiin itselle parhaalla tavalla ovat kehitettävissä olevia taitoja. Mitä paremmin ymmärrät oman kehon ja mielen toimintaa, sitä paremmin olet varustautunut muutoksen tuuliin.

Myös Albedocilla on luvassa muutoksia: olemme perheyritys ja onnellisina ilmoitamme, että perheemme kasvaa ensi vuoden alussa. Tästä syystä tarjoamme keväällä 2016 pääasiassa yksityisvalmennusta ja -opetusta (mm. EFT), mikä tarkoittaa myös, että pienryhmäkoulutuksia on tarjolla rajoitetusti. Jos siis mietit vielä osallistumista kuluvan vuoden 2015 kursseillemme, nyt kannattaa ottaa tilaisuudesta kiinni ja tulla mukaan.

Raikasta lokakuun loppua!

Terveisin,
Sari & Jani
Albedoc

Tavoitteet 2015

Pari ensimmäistä viikkoa tästä vuodesta ovat nyt takanapäin. Asetitko itsellesi tavoitteita tälle vuodelle tai teitkö jonkin lupauksen? Miten olet edennyt tavoitettasi kohden? Monet meistä tavoittelevat hyvinvointia ja parempaa terveyttä tai terveyden ylläpitämistä. Arjen keskellä omien lupausten ja tavoitteiden toteuttaminen on joskus kuitenkin haastavaa. Alkuinnostuksen laannuttua voi tuntua, että tavoitteen saavuttaminen saa sittenkin jäädä tuonnemmaksi. On hyvä muistaa, että matkaan kuuluvat monenlaiset vaiheet, mukaan lukien sekä haasteet että onnistumisen hetket.

Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan aitoa sitoutumista ja välillä on hyvä muistuttaa itseään siitä, miksi oma tavoite on itselle tärkeä. Tässä viisi vinkkiä, jotka auttavat matkalla kohden omaa tavoitetta:

1. Monta pientä askelta on helpompi ottaa kuin yksi suuri loikka. Jokainen pienikin askel vie eteenpäin. Mitä voit tehdä tavoitteesi hyväksi tällä viikolla? Entä tänään?

2. Vaihda ajatus ”minun täytyy” ajatukseen ”minä saan” ja pakko muuttuu sallimiseksi.

3. Käännä haasteet eduksesi – mitä opit itsestäsi ja haastavista tilanteista?

4. Kokeile uusia asioita, jotka auttavat kohti tavoitetta ja nauti oppimisesta – elämä on matka.

5. Iloitse pienenkin välietapin saavuttamisesta matkalla tavoitettasi kohden ja kiitä itseäsi.

Keho ja mieli pitävät kiitoksista ja saat lisää hyvää energiaa tavoitteen saavuttamiseen. Yksi tärkeimmistä etapeista tavoitteen saavuttamisessa on oman itsensä tunteminen. Tiedätkö, mitkä ajatukset ja tunteet auttavat tavoitteen saavuttamista ja mitkä puolestaan estävät?

Omaan itseen tutustumista ei voi tehdä kukaan muu puolestasi. Jos tavoitteena on parempi hyvinvointi ja terveys, tarvitaan myös tietoa kehon ja mielen yhteistoiminnasta. Meillä jokaisella on mahdollisuus kehon ja mielen yhteistoiminnan tiedostamiseen oman itsensä kuuntelun kautta. Harjoittelu tekee mestarin ja itsensä kuuntelussa auttaa esimerkiksi EFT (Emotional Freedom Techniques). EFT:n avulla on kätevää käsitellä niitä tunteita ja ajatuksia, jotka ovat tavoitteen saavuttamisen esteenä. Jos tavoitteena on jonkin tietyn terveyshaasteen voittaminen tai vaikkapa halu todella ymmärtää keho-mieliyhteyttä tarkemmin, niin konkreettista tietoa keho-mieliyhteydestä löytyy puolestaan META-Healthista. Olipa kyseessä millainen tavoite tahansa, matka kohti tavoitetta on sen arvoinen. Itsensä voittaminen matkan varrella on vähintään yhtä hienoa kuin tavoitteen saavuttaminen!

META-Health – Kokonaisvaltainen terveys ja tulevaisuus

Terveiset META-Health konferenssista! Kansainvälinen META-Health konferenssi järjestettiin jo 6. kerran – tänä vuonna Birminghamissa (tarkemmin Solihullissa Birminghamin kupeessa) UK:ssa. Osallistujia saapui 15 maasta Suomi mukaan lukien ja konferenssin pääteemana oli tulevaisuuden kokonaisvaltainen terveys, jossa yhdistyy tieto kehosta, mielestä ja tietoisuudesta sekä henkilökohtainen kehittyminen niin terveydessä kuin myös ihmisenä. Elämä ja terveyshän kulkevat käsi kädessä ja ovat lopulta yksi ja sama asia, vai kuinka? Konferenssin 21 puhujaa edustivat sekä länsimaisen lääketieteen että täydentävien hoitomuotojen osaajia tarjoten hienon kokonaisuuden ajankohtaista tietoa. Itse osallistuin nyt META-Health konferenssiin kolmatta kertaa ja täytyy sanoa, että on aina yhtä vaikuttavaa, kuinka eri alojen osaajat – lääkärit, tutkijat, kirjailijat, energiahoitajat, Life Coachit sekä muut kokonaisvaltaisesta terveydestä kiinnostuneet eri ammattien edustajat ja ihan tavalliset ihmiset – puhuvat yhteisymmärryksessä terveydestä kehon ja mielen kokonaisuutena. Osallistujien eri kansallisuuksien ja kulttuurien sekoitus sekä yhteinen näkemys kokonaisvaltaisesta terveydestä luo konferenssiin yhteisen kielen sekä lämpimän ja rennon tunnelman!

Tänä vuonna konferenssiin oli kutsuttu puhujiksi META-Healthin omia osaajia mm. saksalaiset lääkärit Anton Bader ja Kwesi Anan Odum että myös muita kansainvälisesti tunnettuja kokonaisvaltaisen terveyden puolestapuhujia mm. kirjailijat Lynne McTaggart ja David R. Hamilton, EFT:tä opettava professori Tony Stewart sekä Mind Calm meditaation kehittäjä ja kirjailija Sandy Newbigging. Lisäksi konferenssissa kuultiin lukuisia esityksiä omakohtaisista parantumiskokemuksista nimenomaan yhdistämällä META-Health tietoa kehon ja mielen yhteisvaikutuksesta – olipa joukossa myös 17–vuotias poika, joka oli päässyt eroon diabeteksesta META-Health valmennuksen avulla. Mielenkiintoista oli myös kuulla, että diabeteksen taustalla olevat tunteet ovat usein nöyryytyksen ja vihan tunteita, jotka ovat jääneet huomioimatta ja käsittelemättä. Sen lisäksi, että diabetekseen vaikuttavat ruokavalio, liikunta ja stressi, löytyy ratkaisua siis täsmällisesti tunteiden tasolta. Suomessa diabetesta sairastavia on jo puoli miljoonaa ihmistä ja määrän ennustetaan edelleen kasvavan – uudelle kokonaisvaltaiselle terveysnäkemykselle on selvästi tarvetta.

Itselleni jäi erityisesti mieleen Lynne McTaggartin puhe, jossa käsiteltiin ihmisen pohjimmaista tarvetta olla yhteydessä (bonding) muihin ihmisiin. Suomessa kulttuuriamme leimaa jonkinlainen uskomus ”omillaan on pärjättävä” ja perheen sisälläkin yhteydenpito on usein paljon löyhempää kuin muissa kulttuureissa. Mikä merkitys tällä on Suomen ”kansantauteihin”? Kehon ja mielen yhteistoiminnan ymmärryksessä on kyse ennen kaikkea yhteyden löytämisestä omaan itseen. Tämä nousee esiin, kun useiden oireiden taustalta löytyy sama tunneteema. Oireet ovat kehon tapa välittää tunteiden viestiä omalle itselle ja kun pysähdymme ymmärtämään tuota viestiä alamme rakentaa syvempää yhteyttä takaisin omaan itseemme. Kun löydämme yhteyden omaan itseemme, mahdottomista asioista tulee mahdollisia – myös terveyden ollessa kyseessä.

Mistä tulevaisuuden terveys sitten tulee koostumaan? Siitä päättää jokainen meistä henkilökohtaisesti – omat ajatukset, käyttäytyminen ja valinnat vaikuttavat eniten. Terveyskysymyksiä miettiessä on myös hyvä muistaa, että kokonaisvaltaisen terveyden näkökulmasta elämästä nauttiminen omana itsenä on terveyden edellytys. Siispä, nyt nautitaan elämästä enemmän!

Aurinkoisin syysterveisin, Sari

PS. Seuraava Albedocin META-Health peruskurssi 8.-9.11. 2014 Helsingissä, tule mukaan oppimaan!

Lääkäri Anton Bader, erikoistunut aivoalueiden diagnostiikkaan ja mukana kehittämässä META-Healthia jo 1980-luvulta lähtien.
Lääkäri Anton Bader, erikoistunut aivoalueiden diagnostiikkaan ja mukana kehittämässä META-Healthia jo 1980-luvulta lähtien.
Vuoden 2014 META-Health konferenssin osallistujia.
Vuoden 2014 META-Health konferenssin osallistujia.
Lääkäri Kwesi Anan Odum, silmälääkäri, jolle META-Health avasi uuden näkökulman terveyteen.
Lääkäri Kwesi Anan Odum, silmälääkäri, jolle META-Health avasi uuden näkökulman terveyteen.
Tutkija, toimittaja ja Best Seller -kirjailija Lynne McTaggart sekä Albedocin reportteri Sari Ilvonen.
Tutkija, toimittaja ja Best Seller -kirjailija Lynne McTaggart sekä Albedocin reportteri Sari Ilvonen.

 

Irtipäästämisen ihana keveys

Kesällä lomaillessa arjen rutiinit unohtuvat ainakin osittain ja kenties onnistumme päästämään irti myös stressaavista asioista. Lomakausi alkaa olla lopuillaan ja paluu arkeen on edessä. Miten säilyttää lomalla hankittu levollinen mieli? Irtipäästäminen on taito, joka kehittyy harjoittelemalla ja sopii yhtälailla lomalle kuin arkeenkin. Miten irtipäästäminen toimii? Aloita tunnistamalla, mistä asiasta haluat pitää kiinni tai mistä haluat eroon. Päästä irti ajatuksesta pitää kiinni tai päästä eroon. Seuraavaksi tunnista, mikä on se tunne, joka liittyy asiaan, josta haluat pitää kiinni tai päästä eroon. Päästä irti kyseisestä tunteesta. Jos irtipäästäminen ei onnistu, päästä irti siitä ajatuksesta, että se ei onnistu. Toistuva pakonomainen yrittäminen ohjaa energiaasi pois tavoitteesta ja luopumalla yliyrittämisestä edistät onnistumista.

Ihmisen mieli tekee jatkuvasti tulkintoja ympäristöstä suhteessa olemassa oleviin omiin ajatusmalleihin ja uskomuksiin. Saatamme tiedostamattamme pitää kiinni monista ajatuksista ”miten jonkin asian pitäisi olla” ja stressi kasvaa, kun havaitsemme asian olevan toisin kuin sen “pitäisi olla” (teemme havaintoja myös tiedostamattamme) – olipa meillä kyseiseen asiaan vaikuttamisen mahdollisuutta tai ei. Ottamalla käyttöön irtipäästämisen mahdollisuuden voit myös päästää irti siitä ajatuksesta ”miten jonkin asian pitäisi olla”. Luopumalla ”pitäisi olla”- ajatusmallista avaat itsellesi uusia näkökulmia ja mahdollisuudet sopivan ratkaisun löytymiseen lisääntyvät – samalla stressintunne vähenee, sillä nyt eri vaihtoehdot tulevat esiin eri tavoin kuin aiemmin.

Stressiä syntyy myös tulevaisuuden odotuksista. Esimerkiksi toivomme, että jotakin tapahtuu tai ei tapahdu. Toiveesta irtipäästäminen saattaa kuulostaa ristiriitaiselta, mutta tähänkin liittyy yliyrittäminen. Toisin sanoen, toivomme jotakin niin paljon, että jo pelkäämme, että toive ei koskaan toteudu. Stressi kasvaa ja samalla suljemme mielemme vaihtoehdoilta kyseisen toiveen toteutumiseen. Toiveesta irtipäästäminen vapauttaa paljon energiaa ja olo kevenee välittömästi. Myös itse toiveen toteutumiselle jää jälleen tilaa.

Ajatuksesta tai tunteesta irtipäästäminen helpottuu kummasti, kun apuna ovat oikeat tekniikat. Yksi tällainen helppo ja nopea tekniikka on EFT (Emotional Freedom Techniques). EFT tuo elämään apua niin monin tavoin, että se täytyy yksinkertaisesti itse kokea! Lue lisää EFT:stä ja ilmoittaudu kurssille.


Stressi mielessä ja kehossa

Stressi sitä ja stressi tätä… Stressistä puhutaan tänä päivänä paljon. Osa meistä tunnistaa ja tunnustaa stressin, osa taas kieltää oman stressintunteen olemassaolon. Oletko koskaan miettinyt, että on olemassa myös tiedostamatonta stressiä? Mieli ja keho käsittelevät jatkuvalla syötöllä niin paljon tietoa, että tietoinen mielemme ei pysty käsittelemään kaikkea. Niinpä meiltä jää huomaamatta 95% mielessämme vilistävistä ajatuksista ja tunteista. Mikäli stressi jää huomaamatta ja käsittelemättä, siitä ei välttämättä tule ongelmaa. Jos tiedostamaton stressi alkaa kuitenkin kasaantua ja jatkuu pidempään, tulemme lopulta tietoiseksi myös terveyshaasteista.

Tiedostamattomaan stressiin vaikutamme tiedostetun mielen kautta. Stressin huomioiminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa edellyttää itsensä kuuntelua ja tuntemista. Entä jos en tunnista stressiä? Yksi keino on kiinnittää huomiota omaan käyttäytymiseen. Stressaantuneena reaktioherkkyytemme madaltuu ja toimimme automaattipilotilla vanhojen tiedostamattomien toimintatapojen mukaisesti. Tällöin pienemmätkin ärsykkeet aiheuttavat reaktioita kehossa, mielessä ja tunteissamme. Jos siis huomaat toimivasi autopilotilla ja esim. suuttuvasi helposti kannattaa hetkeksi pysähtyä tutkimaan asiaa.

Tietoinen stressin huomioiminen vaatii halua ja sitoutumista oppia oman elämän tilanteista, joissa tuntee stressiä – positiivista tai negatiivista. Positiivinen stressi auttaa meitä virittäytymään tilanteeseen ja toimimaan aistit valppaana huippusuorituksen saamiseksi. Stressistä tulee ongelmia, kun se kasvaa niin suureksi, että ajattelu ja toimintakyky häiriintyvät, palautuminen on vaikeaa (tai jää kesken) ja elimistö kuormittuu. Stressiin liittyy aina tunteita ja monet tunteista ovat tiedostamattomia – avain stressin ymmärtämiseen onkin juuri omissa tunteissa.

Stressin vaikutukset kehoon ovat monitahoiset ja mm. yöuni saattaa häiriintyä. Erään tutkimuksen mukaan liian vähäinen yöuni vaikuttaa haitallisesti yli 700 geeniin, jotka säätelevät kehon toimintaa. Näin mielestä kumpuavan stressin linkitys kehoon voi saada aikaan pahemmanlaatuisen oravanpyörän. Kumpaako sitten hoidat ja käsittelet, stressin oireita vai syitä? Ihminen on erittäin sopeutuvainen ja pahimmillaan totumme ajan mittaan stressiin niin hyvin, että alamme pitää olotilaa normaalina samalla ihmetellen joidenkin fyysisten oireiden ilmaantumista “ilman syytä”.

Jokaisen oma elämä ja terveys liittyvät kiinteästi toisiinsa. Yhtälailla kuin elämä on pientä (tai suurta) vuoristorataa, myös terveydessä tapahtuu jatkuvaa stressin ja elpymisen vaihtelua – sekä mielen että kehon tasolla. Lisää mielen ja kehon yhteistoiminnasta voit lukea sivultamme Keho ja mieli. Jos olet kiinnostunut kehon ja mielen yhteydestä ja haluat ymmärtää tarkemmin stressin merkityksen oireiden ja sairauksien taustalla, tule mukaan META-Health peruskurssille.

Mistä terveys koostuu? Lue keho ja mieli sivulta.

Muistojen merkitys terveyteen

Oletko joskus joutunut yllättävään tilanteeseen ja myöhemmin tilanteen jo mentyä ohi keskustellut ystävän, puolison, työkaverin tai jonkun muun ihmisen kanssa siitä, mitä oikein tapahtui? Tällaisissa keskusteluissa saatamme huomata, että oma kokemuksemme poikkeaa toisen ihmisen kokemuksesta, vaikka tilanne on ollut sama molemmille. Meillä jokaisella on taustallamme oma ainutlaatuinen elämämme aiempine kokemuksineen, tunteineen, ajatuksineen sekä uskomuksineen ja tämä kaikki vaikuttaa osaltaan siihen, millaisia aistihavaintoja ja tulkintoja teemme kussakin tilanteessa. Suurin osa, noin 95% näistä tulkinnoista tapahtuu tiedostamattomassa mielessä. Lisäksi, jos ajattelet jotakin menneisyyden tapahtumaa, muistat siitä vain osan. Muistimme on valikoiva ja mieleen jää sinulle jotakin merkityksellistä, mikä voi olla totta tai sitten ei.

Lapsuudesta muistamme tapahtumia sieltä täältä, mutta suurin osa jää unohduksiin. Miksi lapsuuden muistoilla ja kokemuksilla on merkitystä? Lapsena kohtaamme tuon tuostakin uusia tilanteita ja muodostamme uskomuksia, osan niistä luomme itse ja samaan aikaan myös perimme uskomuksia vanhemmilta/isovanhemmilta tai kopioimme muilta. Suurimman osa tiedostamattomista uskomuksistamme muodostamme jo alle 7-vuotiaina siitä huolimatta, että tietoisessa mielessä näistä vuosista ei välttämättä löydy montaakaan muistikuvaa. Samaan aikaan tiedämme, että ajatuksemme ja uskomuksemme, myös tiedostamattomassa mielessä, vaikuttavat olennaisesti terveyteemme ja hyvinvointiimme. Hyvä uutinen on se, että omat merkitykselliset kokemukset – erityisesti niihin liittyvät tunteet ja uskomukset – on mahdollista löytää varsin helposti myös lapsuuden ajalta. Näiden tunteiden ja uskomusten kautta voit itse tiedostetusti päättää, onko niistä sinulle edelleen hyötyä vai haluatko luopua jostakin tietystä lapsuudenajan uskomuksesta. Kun purat terveyttä rasittavan tunteen ja mahdollisesti vielä siihen liittyvän uskomuksen, edistät itse kehon omaa tervehtymisprosessia – tietoisesti.

”Se, mikä toimii yhdelle, ei toimi kaikille” pätee terveyteen erityisesti henkilökohtaisten kokemusten ja muistojen osalta. Vain sinä tiedät, mikä on ollut sinulle merkityksellistä jossakin tilanteessa. Henkilökohtaisessa META Health – valmennuksessa valmentajan tehtävä on kysyä oikeita kysymyksiä, jotta löydät helpommin sinulle merkitykselliset tunteet ja uskomukset, jotka liittyvät juuri omaan terveyshaasteeseesi. Emotional Freedom Techniques eli EFT-ohjauksessa opit päästämään irti tunteeseen liittyvästä energiasta. Varaa aika henkilökohtaiseen terveysvalmennukseen ja tulet huomaamaan, kuinka voit vaikuttaa omaan hyvinvointiisi paljon enemmän kuin ehkä tiesitkään. Vaihtoehtoisesti voit myös osallistua ryhmäkoulutukseen oppien META-Healthin perusteet.

Positiivisen palautteen merkitys

Palautteen antamisella ja saamisella on suuri merkitys. Palaute toimii sekä mittarina jo tehdyille tai tapahtuneille asioille että kehittämistyökaluna tulevaisuutta varten. Nykyisin tiedetään, että positiivisella palautteella saadaan aikaan parempia tuloksia kuin pelkällä kritiikillä – erään tutkimuksen mukaan positiivista palautetta tulisikin antaa 6 kertaa yhtä negatiivista palautetta kohden. Positiivinen palaute tukee itsetuntoa ja itseensä luottaessa uskaltaa antaa kaikkensa. Liiallinen kritiikki puolestaan saattaa voimistaa pelkoa epäonnistumisesta ja ”osaanko sittenkään”-asenne pahimmillaan estää tekemästä toivottuja asioita. Albedoc positiivinen palaute

Mitä tekemistä positiivisella palautteella ja kritiikillä on terveyden ja hyvinvoinnin kanssa? Jos olet joskus kuunnellut omia ajatuksiasi, olet saattanut huomata antavasi itsellesi palautetta. Usein itselle annettu palaute tulee kritiikin muodossa (“olisin voinut olla parempi”, “näin ei olisi saanut käydä”…) Jopa yli 95% ajatuksistamme ja tunteistamme ovat tiedostamattomia. Joukkoon mahtuu siis paljon palautetta, jota emme edes tiedosta. Itsekritiikin aiheuttama negatiivinen ajattelu vaikuttaa myös kehoon, sillä jo muutaman minuutin negatiivinen ajattelu mm. laskee vastustuskykyä useiksi tunneiksi.

Maaliskuun haaste: palauta mieleesi jokin tilanne, jossa et ollut tyytyväinen itseesi. Etsi kyseisestä tilanteesta hyvät puolet (esim. mitä opit) ja mieti, olisitko voinut olla itsellesi armollisempi. Tunnista myös tunne, johon mahdollinen itsekritiikki liittyy. Kun löydät tilanteesta positiivisia puolia, palauta ne mieleen uusina vahvuuksina.


“Myönteiset lausunnot ovat kuin reseptilääkkeitä niille osille sinussa, joiden haluat muuttuvan”
– Jerry Frankhauser

Odottaminenko palkitsee?

Elämässä on monenlaista odotusta: lapsena odotamme karkkipäivää, syntymäpäivää ja joulupukkia, teini-ikäisinä ja nuorina aikuisina kiirehdimme itsenäistymään, odotamme ammattiin valmistumista, omaa kotia, kunnes aikuisina odotamme vapaapäiviä, viikonloppuja, lasten syntymää, seuraavaa vuodenaikaa ja milloin mitäkin. Sanotaan myös, että ”hyvää kannattaa odottaa” – tarkoituksena lienee kannustaa jonkinlaiseen pitkäjänteisyyteen. Entä jos vain jäämme odottamaan, huomaammeko silloin kohdallemme osuvat mahdollisuudet? Entä jos odotamme niin kauan, että on jo liian myöhäistä? Oman terveyden ja hyvinvoinnin suhteen pienten askelten ottaminen kannattaa moninkertaisesti enemmän kuin vain oikean hetken tai elämäntilanteen odottaminen. Mitä voit tehdä itsesi hyväksesi juuri tänään? Entä huomenna? Jokainen päivä on uusi mahdollisuus lisätä omaa hyvinvointia, sekä fyysistä että henkistä. Terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen löytyy tarjontaa monipuolisesti – valitse itsellesi soveltuvat keinot voida hyvin ja nauti elämästäsi enemmän!

Monipuolista tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista tarjolla Ilon ja Valon Markkinoilla Helsingin Wanhassa Satamassa 8.-9.3.2014.

Markkinoilla sunnuntaina 9.3 klo 12:50-13:20 myös Albedocin tietoisku ”Mielen voima ja terveys” – tervetuloa kuuntelemaan!

Päättäväisesti kohti omia unelmia

Tammikuussa monella meistä kumuloituu halua muuttua tai muuttaa elämäänsä. Olkoon kyse tipattomasta kuukaudesta tai jouluherkkujen jälkeisestä kuntoilubuumista, vuoden vaihtuminen tuntuu monella tavoin mahdollisuudelta uudistumiseen. Vaikka tiedämme, että uuden tavan omaksumiseen menee vain noin 28 päivää, siitä huolimatta monet uudistushankkeet ja kuntoremontit jäävät kesken ja usein loppuvat jo parin ensimmäisen viikon jälkeen. Mitä oikein tapahtuu ja millä ihmeen keinolla oman tavoitteen kanssa pääsisi eteenpäin todenteolla? On hyvä pysähtyä hetkeksi ja miettiä, mitä oma tavoite oikeastaan tarkoittaa ja miksi haluan sen saavuttaa. Jos lopputavoitteeni on jo kristallinkirkkaana mielessäni, niin mitkä ovat välitavoitteetteeni? Saavuttamisen tunne tuo lisää energiaa ja uskoa omaan muutokseen – juuri siksi välietappien merkitys onnistumiselle on ratkaisevan tärkeä. Entä mikä on se tunne, jonka uskot kokevasi, kun saavutat tavoitteesi? Pystytkö jo visualisoimaan hetken mielessäsi? Miltä tavoitteen saavuttaminen mahtaa kuulostaa – kehutko itseäsi tai saatko muilta positiivisia kommentteja muutoksestasi? Mitä konkreettisemmaksi oma muutos alkaa hahmottua, sitä helpompi sitä kohden on suunnata.

Mikä on sinun tärkein henkilökohtainen tavoitteesi tälle vuodelle? Onko terveys ja hyvinvointi osa tavoitettasi? Jokainen pienikin askel omaa tavoitetta kohden vie eteenpäin ja jos välillä tulee mutkia matkaan, niin palauta mieleen se hyvä tunne, jonka oma muutoksesi tuo sinulle. Tsemppiä!

Tule tapaamaan meitä Albedocin messuständille maaliskuussa Ilon & Valon Markkinoilla

Albedoc Ilon & Valon Markkinat