Muistojen merkitys terveyteen

Oletko joskus joutunut yllättävään tilanteeseen ja myöhemmin tilanteen jo mentyä ohi keskustellut ystävän, puolison, työkaverin tai jonkun muun ihmisen kanssa siitä, mitä oikein tapahtui? Tällaisissa keskusteluissa saatamme huomata, että oma kokemuksemme poikkeaa toisen ihmisen kokemuksesta, vaikka tilanne on ollut sama molemmille. Meillä jokaisella on taustallamme oma ainutlaatuinen elämämme aiempine kokemuksineen, tunteineen, ajatuksineen sekä uskomuksineen ja tämä kaikki vaikuttaa osaltaan siihen, millaisia aistihavaintoja ja tulkintoja teemme kussakin tilanteessa. Suurin osa, noin 95% näistä tulkinnoista tapahtuu tiedostamattomassa mielessä. Lisäksi, jos ajattelet jotakin menneisyyden tapahtumaa, muistat siitä vain osan. Muistimme on valikoiva ja mieleen jää sinulle jotakin merkityksellistä, mikä voi olla totta tai sitten ei.

Lapsuudesta muistamme tapahtumia sieltä täältä, mutta suurin osa jää unohduksiin. Miksi lapsuuden muistoilla ja kokemuksilla on merkitystä? Lapsena kohtaamme tuon tuostakin uusia tilanteita ja muodostamme uskomuksia, osan niistä luomme itse ja samaan aikaan myös perimme uskomuksia vanhemmilta/isovanhemmilta tai kopioimme muilta. Suurimman osa tiedostamattomista uskomuksistamme muodostamme jo alle 7-vuotiaina siitä huolimatta, että tietoisessa mielessä näistä vuosista ei välttämättä löydy montaakaan muistikuvaa. Samaan aikaan tiedämme, että ajatuksemme ja uskomuksemme, myös tiedostamattomassa mielessä, vaikuttavat olennaisesti terveyteemme ja hyvinvointiimme. Hyvä uutinen on se, että omat merkitykselliset kokemukset – erityisesti niihin liittyvät tunteet ja uskomukset – on mahdollista löytää varsin helposti myös lapsuuden ajalta. Näiden tunteiden ja uskomusten kautta voit itse tiedostetusti päättää, onko niistä sinulle edelleen hyötyä vai haluatko luopua jostakin tietystä lapsuudenajan uskomuksesta. Kun purat terveyttä rasittavan tunteen ja mahdollisesti vielä siihen liittyvän uskomuksen, edistät itse kehon omaa tervehtymisprosessia – tietoisesti.

”Se, mikä toimii yhdelle, ei toimi kaikille” pätee terveyteen erityisesti henkilökohtaisten kokemusten ja muistojen osalta. Vain sinä tiedät, mikä on ollut sinulle merkityksellistä jossakin tilanteessa. Henkilökohtaisessa META Health – valmennuksessa valmentajan tehtävä on kysyä oikeita kysymyksiä, jotta löydät helpommin sinulle merkitykselliset tunteet ja uskomukset, jotka liittyvät juuri omaan terveyshaasteeseesi. Emotional Freedom Techniques eli EFT-ohjauksessa opit päästämään irti tunteeseen liittyvästä energiasta. Varaa aika henkilökohtaiseen terveysvalmennukseen ja tulet huomaamaan, kuinka voit vaikuttaa omaan hyvinvointiisi paljon enemmän kuin ehkä tiesitkään. Vaihtoehtoisesti voit myös osallistua ryhmäkoulutukseen oppien META-Healthin perusteet.