Tunteiden energiaa

Positiivisissa fiiliksissä homma kuin homma sujuu kuin tanssi. Toisaalta, kun mieli on maassa tai kiukuttaa, mikään ei tunnu sujuvan ja tuntuu, että kaikki menee enemmän tai vähemmän pieleen. Kuulostaako tutulta? Entä oletko koskaan miettinyt mitä tunteet ovat ja missä ne sijaitsevat? Erilaisiin tunnetiloihin liittyy paljon energiaa ja sanotaankin, että tunteet itsessään ovat energiaa. Erilaisten tunteiden aiheuttamia reaktioita voidaan havaita aivojen eri osissa, mutta se missä ”tunteet sijaitsevat” jää usein vastaamatta. Negatiiviset ajatukset laskevat vastustuskykyä - AlbedocTiedetään myös, että positiiviset ajatukset ja tunteet vaikuttavat positiivisesti kehoon, kun taas negatiiviset ajatukset ja tunteet rasittavat kehoa – jo muutaman minuutin negatiivisen ajattelun seurauksena kehon vastustuskyky laskee useiksi tunneiksi. Sillä, mitä ajattelemme ja tunnemme, on siis suora vaikutus hyvinvointiimme ja terveyteemme.

Jatketaanpa vielä tunteiden energiasta. Energialle tyypillistä on liike. Samalla tavoin tunteet liikkuvat ja niiden intensiteetti sekä sisältö vaihtelevat. Aistimme toistemme tunteita ja energiat tuntuvat leviävän ja tarttuvan myös muihin – positiivinen henkilö luo ympärilleen lisää hyvä mieltä ja negatiivista mielialaa lietsova henkilö puolestaan saa aikaan vähemmän mukavia tunteita muissa henkilöissä. Toisaalta voimme myös itse kantaa mukanamme erilaisia tunne-energioita varhaisesta lapsuudesta lähtien ja kun kyseiset tunteet ”ovat aina olleet mukanamme”, niiden tunnistaminen vaatii hieman enemmän harjoittelua.

Mitä hyödyt tunteiden tunnistamisesta ja vapauttamisesta?

Tunteiden tunnistaminen on matka omaan itseen ja itsetuntemus tuo lisää mahdollisuuksia ja onnellisuutta elämään. Negatiivisen tunne-energian vapauttaminen auttaa kehoa elpymään ja toimimaan normaalilla tavalla. Bonuksena saat myös tilalle uutta energiaa niiden asioiden toteuttamiseen, jotka ovat sinulle tärkeitä. Tunteiden tunnistamiseen ja tunne-energian vapauttamiseen on olemassa useita erilaisia työkaluja. Yksi parhaimmista ja helpoimmista on EFT (Emotional Freedom Techniques), jossa sormenpäillä taputellaan kevyesti meridiaanien päätepisteitä ja käsitellään haluttua asiaa. EFT:n avulla saatava tunteiden tasapainotus auttaa henkiseen hyvinvointiin, fyysisiin oireisiin sekä palauttamaan kehon toimintakyvyn. EFT on luonnollinen tapa pitää yllä omaa terveyttä ja sen voi jokainen oppia. Hyvinvointi ja terveys ovat siis kirjaimellisesti käden ulottuvilla!