Tavoitteet 2015

Pari ensimmäistä viikkoa tästä vuodesta ovat nyt takanapäin. Asetitko itsellesi tavoitteita tälle vuodelle tai teitkö jonkin lupauksen? Miten olet edennyt tavoitettasi kohden? Monet meistä tavoittelevat hyvinvointia ja parempaa terveyttä tai terveyden ylläpitämistä. Arjen keskellä omien lupausten ja tavoitteiden toteuttaminen on joskus kuitenkin haastavaa. Alkuinnostuksen laannuttua voi tuntua, että tavoitteen saavuttaminen saa sittenkin jäädä tuonnemmaksi. On hyvä muistaa, että matkaan kuuluvat monenlaiset vaiheet, mukaan lukien sekä haasteet että onnistumisen hetket.

Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan aitoa sitoutumista ja välillä on hyvä muistuttaa itseään siitä, miksi oma tavoite on itselle tärkeä. Tässä viisi vinkkiä, jotka auttavat matkalla kohden omaa tavoitetta:

1. Monta pientä askelta on helpompi ottaa kuin yksi suuri loikka. Jokainen pienikin askel vie eteenpäin. Mitä voit tehdä tavoitteesi hyväksi tällä viikolla? Entä tänään?

2. Vaihda ajatus ”minun täytyy” ajatukseen ”minä saan” ja pakko muuttuu sallimiseksi.

3. Käännä haasteet eduksesi – mitä opit itsestäsi ja haastavista tilanteista?

4. Kokeile uusia asioita, jotka auttavat kohti tavoitetta ja nauti oppimisesta – elämä on matka.

5. Iloitse pienenkin välietapin saavuttamisesta matkalla tavoitettasi kohden ja kiitä itseäsi.

Keho ja mieli pitävät kiitoksista ja saat lisää hyvää energiaa tavoitteen saavuttamiseen. Yksi tärkeimmistä etapeista tavoitteen saavuttamisessa on oman itsensä tunteminen. Tiedätkö, mitkä ajatukset ja tunteet auttavat tavoitteen saavuttamista ja mitkä puolestaan estävät?

Omaan itseen tutustumista ei voi tehdä kukaan muu puolestasi. Jos tavoitteena on parempi hyvinvointi ja terveys, tarvitaan myös tietoa kehon ja mielen yhteistoiminnasta. Meillä jokaisella on mahdollisuus kehon ja mielen yhteistoiminnan tiedostamiseen oman itsensä kuuntelun kautta. Harjoittelu tekee mestarin ja itsensä kuuntelussa auttaa esimerkiksi EFT (Emotional Freedom Techniques). EFT:n avulla on kätevää käsitellä niitä tunteita ja ajatuksia, jotka ovat tavoitteen saavuttamisen esteenä. Jos tavoitteena on jonkin tietyn terveyshaasteen voittaminen tai vaikkapa halu todella ymmärtää keho-mieliyhteyttä tarkemmin, niin konkreettista tietoa keho-mieliyhteydestä löytyy puolestaan META-Healthista. Olipa kyseessä millainen tavoite tahansa, matka kohti tavoitetta on sen arvoinen. Itsensä voittaminen matkan varrella on vähintään yhtä hienoa kuin tavoitteen saavuttaminen!