Salli itsesi menestyä

Vuoden vaihtuessa toivotamme onnea ja menestystä tulevalle vuodelle. Mitä on menestys? Todellinen sydämen vastaus riippuu vastaajasta ja on tutkimisen arvoinen asia. Saatamme määritellä oman menestyksemme jonkin ulkoa annetun tai omaksutun mittapuun mukaan. Tiedostamattomat uskomukset ja ajatukset menestyksestä tai sen puuttumisesta ohjaavat toimintaamme vaivihkaa ja huomaamatta. Onko lasi puoliksi täynnä vai puoliksi tyhjä? Koemmeko menestystä omassa elämässämme vai emme?

Tärkeintä oman elämän menestykselle on tutustua itseensä ja oppia ymmärtämään oman sydämen syvimpiä toiveita. Mikä asia elämässäsi saa sydämesi laulamaan ja silmäsi sädehtimään? Minkä asian puolesta olet valmis näkemään ylimääräistä vaivaa tai jopa ottamaan riskin epäonnistumisesta? Kun kyseessä on todellinen sydämestä lähtevä toive, voimme tuntea sen sekä kehon että mielen tasolla ja saamme näin vinkin itsellemme erityisen tärkeästä asiasta.

Kun tiedostamme edes osan siitä, mitä todella omaan elämäämme toivomme, on aika ottaa tietoisia askeleita kohti sydämen toivetta. Jos emme aseta itsellemme mitään tavoitetta, tiedostamaton mieli ohjaa meitä kuitenkin johonkin ja tuo suunta on se, mihin liittyvät kaikkein hallitsevimmat ajatukset ja tunteet. Jos esimerkiksi pelkäämme voimakkaasti, että emme saavuta suurinta toivettamme, tiedostamaton mieli ohjaa elämäämme pelon suuntaan. Tiedostettu, itselle asetettu positiivinen tavoite kohti sydämen toivetta, ohjaa meitä puolestaan kohti oikeaa henkilökohtaista menestystä ja saamme matkalla tueksemme myös tiedostamattoman mielen voiman. Menestyksen ja omien tavoitteiden saavuttamisen tunne tuo mukanaan hyvää mieltä ja itseluottamusta, mikä puolestaan edelleen luo mahdollisuuksia menestymiselle. On siis mahdollista luoda positiivinen ”menestyksen pyörä”:

  1. Tunnista, mitä todella toivot omassa elämässäsi
    2. Opi käyttämään sekä tietoisen että tiedostamattoman mielen voimaa
    3. Aseta itsellesi sopivat tavoitteet
    4. Nauti onnistumisista ja opi haasteista matkalla kohti omia tavoitteita
    5. Huomioi kasvusi ihmisenä matkan aikana ja kiitä siitä, mitä jo on

Oman sydämen todellisten toiveiden kuuntelulla ja toteuttamisella on positiivinen vaikutus hyvinvointiin. Meillä jokaisella on mielen voima ja voimme valjastaa sekä tietoisen ja tiedostamattoman mielen toteuttamaan elämäämme kohti oman sydämen toiveita. Tarvitsemme myös konkreettisia tekoja toiveiden toteuttamiseen ja tässä auttaa esimerkiksi Brian Maynen kehittämä Goal Mapping -menetelmä omien unelmien ja tavoitteiden saavuttamiseen. Elämä on tässä ja nyt – paras aika menestymiselle omassa elämässä on nyt!

Raikasta tammikuuta ja virkistävää menestystä toivottaen,

Sari & Jani
Albedoc