Muutoksesta oppiminen

Muutoksia tapahtuu ympärillämme lakkaamatta. Kuinka moni voi nostaa käden pystyyn ja sanoa olevansa jatkuvasti ns. muutosmyönteinen eli ottavansa muutokset ilolla vastaan? Tuskinpa ainakaan ensin tietämättä, millaisesta muutoksesta on kyse. Kun jokin muutos tulee lähelle omaa itseä ja elämää, on luonnollista ensin miettiä ja sulatella mielessään sitä, mitkä ovat muutoksen seuraamukset omalla kohdalla. Näin siinäkin tapauksessa, että saatamme itse olla jollain tavoin suorasti tai epäsuorasti muutoksen käynnistäjä.

Miksi muutos tuntuu usein epämukavalta, vaikka kyseessä olisikin itselle positiivinen asia? Muutos pakottaa meidät luopumaan totutuista ajattelutavoista ja toimista. Rutiineista luopuminen puolestaan vaatii enemmän energiaa sekä keholta että mieleltä. Muutosten aikana saatamme huomata stressiä, muutoksia ruokahalussa tai esimerkiksi unen tarpeessa. Kehon muutokset ovat tärkeitä signaaleja itsemme ymmärtämiseen. Älykkäässä kehossa mikään ei tapahdu sattumalta ja siksi fyysisten muutosten ymmärtäminen yhteydessä mielen tason muutoksiin on mitä suurin mahdollisuus oman hyvinvoinnin ja terveyden avainten löytämiseen. Syvällisempi ymmärrys kehon ja mielen muutoksista mullistaa käsityksemme terveydestä positiivisella tavalla – tähän esimerkiksi META-Health avaa oven aiemmista opinnoista tai koulutustaustasta riippumatta.

Jokaisessa muutoksessa on mukana mahdollisuus oppia ja jos ei mitään muuta, niin ainakin voimme oppia omasta suhtautumisesta kyseiseen muutokseen. Vaikka muutos olisi itselle jollain tavoin hankala tai epämiellyttävä, voimme silti tarkastella tunteita ja ajatuksia kyseiseen muutokseen liittyen ja ymmärtää, miksi reagoimme tietyin tavoin. Pidemmällä aikavälillä haastava, ei-toivottu muutoskin voi osoittautua juuri sellaiseksi muutokseksi, jota kyseisessä elämänvaiheessa tarvitsimme. Sanotaan, että mikään muu ei ole varmaa kuin se, että uusia muutoksia tapahtuu. Henkilökohtaiset vahvuudet ja kyky sopeutua muutoksiin itselle parhaalla tavalla ovat kehitettävissä olevia taitoja. Mitä paremmin ymmärrät oman kehon ja mielen toimintaa, sitä paremmin olet varustautunut muutoksen tuuliin.

Myös Albedocilla on luvassa muutoksia: olemme perheyritys ja onnellisina ilmoitamme, että perheemme kasvaa ensi vuoden alussa. Tästä syystä tarjoamme keväällä 2016 pääasiassa yksityisvalmennusta ja -opetusta (mm. EFT), mikä tarkoittaa myös, että pienryhmäkoulutuksia on tarjolla rajoitetusti. Jos siis mietit vielä osallistumista kuluvan vuoden 2015 kursseillemme, nyt kannattaa ottaa tilaisuudesta kiinni ja tulla mukaan.

Raikasta lokakuun loppua!

Terveisin,
Sari & Jani
Albedoc