META-Health – Kokonaisvaltainen terveys ja tulevaisuus

Terveiset META-Health konferenssista! Kansainvälinen META-Health konferenssi järjestettiin jo 6. kerran – tänä vuonna Birminghamissa (tarkemmin Solihullissa Birminghamin kupeessa) UK:ssa. Osallistujia saapui 15 maasta Suomi mukaan lukien ja konferenssin pääteemana oli tulevaisuuden kokonaisvaltainen terveys, jossa yhdistyy tieto kehosta, mielestä ja tietoisuudesta sekä henkilökohtainen kehittyminen niin terveydessä kuin myös ihmisenä. Elämä ja terveyshän kulkevat käsi kädessä ja ovat lopulta yksi ja sama asia, vai kuinka? Konferenssin 21 puhujaa edustivat sekä länsimaisen lääketieteen että täydentävien hoitomuotojen osaajia tarjoten hienon kokonaisuuden ajankohtaista tietoa. Itse osallistuin nyt META-Health konferenssiin kolmatta kertaa ja täytyy sanoa, että on aina yhtä vaikuttavaa, kuinka eri alojen osaajat – lääkärit, tutkijat, kirjailijat, energiahoitajat, Life Coachit sekä muut kokonaisvaltaisesta terveydestä kiinnostuneet eri ammattien edustajat ja ihan tavalliset ihmiset – puhuvat yhteisymmärryksessä terveydestä kehon ja mielen kokonaisuutena. Osallistujien eri kansallisuuksien ja kulttuurien sekoitus sekä yhteinen näkemys kokonaisvaltaisesta terveydestä luo konferenssiin yhteisen kielen sekä lämpimän ja rennon tunnelman!

Tänä vuonna konferenssiin oli kutsuttu puhujiksi META-Healthin omia osaajia mm. saksalaiset lääkärit Anton Bader ja Kwesi Anan Odum että myös muita kansainvälisesti tunnettuja kokonaisvaltaisen terveyden puolestapuhujia mm. kirjailijat Lynne McTaggart ja David R. Hamilton, EFT:tä opettava professori Tony Stewart sekä Mind Calm meditaation kehittäjä ja kirjailija Sandy Newbigging. Lisäksi konferenssissa kuultiin lukuisia esityksiä omakohtaisista parantumiskokemuksista nimenomaan yhdistämällä META-Health tietoa kehon ja mielen yhteisvaikutuksesta – olipa joukossa myös 17–vuotias poika, joka oli päässyt eroon diabeteksesta META-Health valmennuksen avulla. Mielenkiintoista oli myös kuulla, että diabeteksen taustalla olevat tunteet ovat usein nöyryytyksen ja vihan tunteita, jotka ovat jääneet huomioimatta ja käsittelemättä. Sen lisäksi, että diabetekseen vaikuttavat ruokavalio, liikunta ja stressi, löytyy ratkaisua siis täsmällisesti tunteiden tasolta. Suomessa diabetesta sairastavia on jo puoli miljoonaa ihmistä ja määrän ennustetaan edelleen kasvavan – uudelle kokonaisvaltaiselle terveysnäkemykselle on selvästi tarvetta.

Itselleni jäi erityisesti mieleen Lynne McTaggartin puhe, jossa käsiteltiin ihmisen pohjimmaista tarvetta olla yhteydessä (bonding) muihin ihmisiin. Suomessa kulttuuriamme leimaa jonkinlainen uskomus ”omillaan on pärjättävä” ja perheen sisälläkin yhteydenpito on usein paljon löyhempää kuin muissa kulttuureissa. Mikä merkitys tällä on Suomen ”kansantauteihin”? Kehon ja mielen yhteistoiminnan ymmärryksessä on kyse ennen kaikkea yhteyden löytämisestä omaan itseen. Tämä nousee esiin, kun useiden oireiden taustalta löytyy sama tunneteema. Oireet ovat kehon tapa välittää tunteiden viestiä omalle itselle ja kun pysähdymme ymmärtämään tuota viestiä alamme rakentaa syvempää yhteyttä takaisin omaan itseemme. Kun löydämme yhteyden omaan itseemme, mahdottomista asioista tulee mahdollisia – myös terveyden ollessa kyseessä.

Mistä tulevaisuuden terveys sitten tulee koostumaan? Siitä päättää jokainen meistä henkilökohtaisesti – omat ajatukset, käyttäytyminen ja valinnat vaikuttavat eniten. Terveyskysymyksiä miettiessä on myös hyvä muistaa, että kokonaisvaltaisen terveyden näkökulmasta elämästä nauttiminen omana itsenä on terveyden edellytys. Siispä, nyt nautitaan elämästä enemmän!

Aurinkoisin syysterveisin, Sari

PS. Seuraava Albedocin META-Health peruskurssi 8.-9.11. 2014 Helsingissä, tule mukaan oppimaan!

Lääkäri Anton Bader, erikoistunut aivoalueiden diagnostiikkaan ja mukana kehittämässä META-Healthia jo 1980-luvulta lähtien.
Lääkäri Anton Bader, erikoistunut aivoalueiden diagnostiikkaan ja mukana kehittämässä META-Healthia jo 1980-luvulta lähtien.
Vuoden 2014 META-Health konferenssin osallistujia.
Vuoden 2014 META-Health konferenssin osallistujia.
Lääkäri Kwesi Anan Odum, silmälääkäri, jolle META-Health avasi uuden näkökulman terveyteen.
Lääkäri Kwesi Anan Odum, silmälääkäri, jolle META-Health avasi uuden näkökulman terveyteen.
Tutkija, toimittaja ja Best Seller -kirjailija Lynne McTaggart sekä Albedocin reportteri Sari Ilvonen.
Tutkija, toimittaja ja Best Seller -kirjailija Lynne McTaggart sekä Albedocin reportteri Sari Ilvonen.