Eteeriset öljyt

Mitä ovat eteeriset öljyt?

Lyhyesti sanottuna eteeriset öljyt ovat kasvin elinvoiman ydin. Kasvien juuret, siemenet, kukat ja kuoret sisältävät tiivistettyjä yhdisteitä, jotka ovat eteerisiä öljyjä. Kasvien eteeriset öljyt antavat kasville sen ominaistuoksun, suojaavat sitä vaarallisilta kasvitaudeilta ja muilta ympäristöuhilta sekä auttavat monessa kasville tärkeässä toiminnassa kuten pölytyksessä.

Jokaisen eteerisen öljyn luonnollinen sisältö on ainutlaatuinen, joten myös näiden öljyjen tuoksut ja edut ovat ainutlaatuisia.

Eteerisiä öljyjä on käytetty kautta vuosisatojen maailmanlaajuisesti mm. henkilökohtaisessa hyvinvoinnissa, aromaterapiassa, kauneudenhoidossa ja ruuanlaitossa. Luonnossa on kaikki se, mitä tarvitsemme parhaassa mahdollisessa muodossa.

 

Mitä ovat doTERRA eteeriset öljyt?


doTERRA eteeriset öljyt ovat erittäin korkealaatuisia, testattuja eteerisiä öljyjä. doTERRA eteeriset öljyt ovat sertifioituja CPTG (Certified Pure Tested Grade) öljyjä, joiden laatua doTERRA valvoo ja testaa tarkasti. dôTERRA öljyistä löytyy iso joukko puhtaita yhden kasvin öljyjä (single oils) sekä doTERRA valmistamia erityisiä öljysekoituksia (proprietary blends). doTERRA on tehnyt myös öljyihin pohjautuen joukon valittuja tuotteita mm. ravitsemuksen tukemiseen, henkilökohtaiseen hygieniaan ja kauneudenhoitoon. Listan doTERRAn Euroopassa myytävistä tuotteista löydät englanniksi täältä.

 

Mikä on doTERRA yrityksenä?


doTERRA on vuonna 2008 perustettu yhdysvaltalainen yritys, joka toimitilat ovat Pleasant Grovessa, Utahissa. doTERRAn perustajat, ryhmä terveydenhuollon ja liike-elämän ammattilaisia, olivat itse todenneet eteeristen öljyjen uskomattomat hyödyt. He perustivat doTERRAn jakamaan korkealaatuisia eteerisiä öljyjä koko maailman kanssa tarkoituksenaan tuoda nämä luonnonlahjat kaikkien saataville. doTERRA nimi tulee latinasta ja on suomeksi ”Maan lahja”. doTERRA myy tuotteitaan itsenäisten hyvinvointiedustajien kautta, sillä yrityksen tavoitteena on myös luoda lisää taloudellista hyvinvointia tarjoamalla mahdollisuutta öljyjen myyntiin ja markkinointiin niistä kiinnostuneille. doTERRA öljyt ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan erityisesti Euroopassa ja doTERRA Europe toimittaa nyt öljyjä UK:sta ympäri Eurooppaa suoraan tilaajien kotiovelle.
 

Miten voin käyttää doTERRA eteerisiä öljyjä?

doTERRA öljyjen käyttömahdollisuudet ovat todella monipuoliset: Esimerkiksi doTERRA laventeliöljyllä on mieltä rentouttava vaikutus ja se voi auttaa rauhoittamaan satunnaisia ihoärsytyksiä. Sinun ei tarvitse olla öljyjen asiantuntija nauttiaksesi eteeristen öljyjen tarjoamista hyödyistä. Tarvitset vain perustiedot siitä, kuinka käyttää eteerisiä öljyjä turvallisesti ja yksinkertaisesti osana päivittäistä hyvinvointiasi ja sinulle sopivia rutiinejasi. Muistathan, että olet itse avainasemassa ja vastuussa omasta terveydestäsi. doTERRA eteeriset öljyt eivät korvaa lääkärihoitoa tai muuta ammattihoitoa, jota sinulle on määrätty tai suositeltu.

Voit oppia omaan tahtiisi kaiken, mitä haluat tietää eteerisistä öljyistä ja muuttaa elämääsi lempeästi ja luonnollisesti eteeristen öljyjen avulla aivan niin kuin itse haluat.

Kuinka aloittaa doTERRA öljyihin tutustuminen?

Paras tapa tutustua doTERRA öljyihin on hankkia saman tien perustietoa öljyistä ja testata itse öljyjen toimintaa. Saat perustietoa doTERRA öljyistä osallistumalla järjestämäämme maksuttomaan webinaariin ”Edistä hyvinvointiasi luonnonkeinoin”, jossa opit lisää doTERRA öljyistä – ilmoittaudu mukaan täyttämällä yhteystietosi tai lähetä viestiä info@albedoc.com

 

Kuinka voin ostaa doTERRA öljyjä?

doterra öljytVoit ostaa doTERRA öljyjä itsenäisten doTERRA hyvinvointiedustajien kautta. Yrityksemme Albedoc on rekisteröity doTERRA hyvinvointiedustaja ja opastamme mielellämme sinua doTERRA öljyihin tutustumisessa, tilaamisessa ja öljyjen käyttöön liittyvissä kysymyksissä. Ota meihin yhteyttä.

 

 

Edistä hyvinvointiasi luonnonkeinoin -webinaari

Seuraavaa webinaari 6.3.2022 Klo: 18.00

Ilmoittaudu maksuttomaan webinaariin “Edistä hyvinvointiasi luonnonkeinoin” täyttämällä yhteystietosi. Lähetämme sinulle osallistumislinkin sähköpostiisi. Ellei viestimme tule tapahtumapäivään mennessä, tarkistathan myös sähköpostisi roskapostikansion. Linkin sisältävät viesti saattavat joutua roskapostiin.
 

Albedocin maksuton uutiskirje.

 

Uutiskirje – Newsletter

Tilaa ilmainen kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirjeemme tästä.

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja paina Lähetä-nappia, saat vahvistusviestin sähköpostiisi.

 

Keho ja mieli

Mistä terveys koostuu?

terveys keho ja mieliIhmisen terveys on kokonaisuus: kehon lisäksi terveyteen kuuluvat mieli sekä sosiaalinen ympäristö. Kehon fyysiseen hyvinvointiin vaikuttavat terveellinen ja puhdas ravinto, riittävä lepo sekä liikunta. Henkiseen hyvinvointiin mielen osalta puolestaan kuuluvat ajatukset, tunteet, uskomukset sekä omat elämänarvot. Kukaan meistä ei elä tyhjiössä ja sosiaalinen ympäristö vuorovaikutussuhteineen vaikuttaa meihin ja hyvinvointiimme päivittäin.

Erityisesti lapsena ennen 7 ikävuotta sosiaalinen ympäristö toimii myös mallina erilaisten uskomusten luomiseen ja omaksumiseen. Lapsena otamme mallia vanhemmiltamme sekä muilta läheisiltä ihmisiltä ja teemme omia tulkintoja tilanteista lapsen näkökulmasta. Osa tällaisista tulkinnoista saattaa edelleen muuttua tiedostamattomiksi uskomuksiksi vaikuttaen elämään vielä aikuisiälläkin ja linkittyä myös terveyshaasteisiin.

Mielen vaikutus kehoon

Terveys: keho ja mieli pinnan alla 95%Ihmisen mieli on mittaamaton voimavara. Päivittäin meillä on 65.000 – 85.000 ajatusta, mutta näistä ajatuksista tiedostamme vain pienen osan. Kyseessä on ns. jäävuorimalli – vain näkyvät 5% ovat tiedostettuja ajatuksia ja loput 95% ajatuksista ovat tiedostamattomia. Myös monet tunteet ja uskomukset jäävät meiltä huomaamatta puhumattakaan omien elämänarvojen tiedostamisesta. Toisin sanoen, osaammeko tunnistaa, mitä olemme omaksuneet muilta ja mikä todella on oman tahtomme ja arvomaailmamme mukaista tällä hetkellä.

Hyvä uutinen on se, että tiedostetun mielen 5% :n avulla voimme vaikuttaa tiedostamattomaan mieleen. Kehittämällä oman kehon kuuntelemisen taitoa yhä hienovaraisemmaksi on mahdollista ymmärtää omaa mieltä, ajatuksia ja tunteita osana hyvinvointia ja terveyttä. Keho kommunikoi päivän mittaan jatkuvasti – kehon viestit vain usein jäävät huomaamatta, ellemme pysähdy hetkeksi aistimaan kehossa havaittavia tuntemuksia (esim. kipua, kutinaa, jännitystä jne.). Kehon viesteissä on looginen yhteys takaisin mieleen – ajatuksiin, tunteisiin ja uskomuksiin (ref. META-Health). Sen sijaan, että yritämme vaikuttaa terveyteen ainoastaan kehon fyysisen puolen kautta, voimme ottaa käyttöön mielen voiman ja samalla edesauttaa kehon fyysisiä muutoksia. Keho ja mieli yhteyttä on tutkittu paljon ja tiedämme mm. plasebo – vaikutuksesta (ts. positiivinen ajatus vaikuttaa suotuisasti lopputulokseen) lumelääkkeiden ja lumeleikkausten kohdalla. Plasebon vastakohta on nosebo (ts. negatiivinen ajatus vaikuttaa haitallisesti lopputulokseen).  Jos kuuntelemme omia ajatuksiamme, saatamme huomata käyttävämme noseboa negatiivisten ajatusten kautta vaikuttaen omaan terveyteemme epäsuotuisasti. Kehon ja mielen yhteydestä on muun muassa havaittu, että jo muutaman minuutin negatiivinen ajattelu laskee puolustuskykyä useiden tuntien ajaksi. Ajatuksilla on siis merkitystä!

Terveys on prosessi

META-Health terveyden vaiheetTerveydessä tapahtuu kirjaimellisesti monenlaista pientä muutosta koko ajan. Fysiologiasta tiedämme kehon hakevan homeostaasia, solutasolla tapahtuvaa tasapainoa. Myös mielen tasolla tapahtuu muutoksia ja erityisesti ajatukset ja tunteet vaihtelevat tilanteen mukaan – myös tiedostamattamme. Terveys voidaankin nähdä kaksivaiheisena prosessina (ref. META-Health), jossa stressivaihetta seuraa elpymisvaihe. Stressi- ja elpymisvaiheen tunnistamisen kautta on mahdollisuus vaikuttaa terveyteen myös ennaltaehkäisevästi – madaltaa stressivaihetta ja auttaa kehoa ja mieltä elpymisvaiheessa. Stressillä, myös tiedostamattomalla, on suuri vaikutus terveyteemme – jopa yli 90% erilaisista oireista ja sairauksista on yhdistettävissä stressiin.

Miten vaikutan omaan terveyteen?

Terveydessä kaikki vaikuttaa kaikkeen ja kokonaisuuden eri osa-alueiden – kehon, mielen ja sosiaalisen ympäristön vuorovaikutuksen tiedostaminen on hyvä askel kokonaisvaltaisen terveyden ymmärtämiseen. Oman terveyden kannalta on suotuisaa hakea itselle sopivaa tasapainoa keholle ja mielelle, samaan tapaan kuin solutkin tasapainottelevat toimintaansa tilanteen mukaan. Kehon fyysisen hyvinvoinnin lisäksi kannattaa tunnistaa omaan elämään kuuluvia stressinaiheuttajia ja niihin liittyviä ajatuksia, tunteita ja uskomuksia. Kun stressaava asia poistuu mielen tasolta, keho pääsee korjaamaan itse itsensä. Tutustu myös helppoihin menetelmiin kuten EFT, Emotional Freedom Techniques, joiden avulla voit oppia vähentämään stressiä oman elämäsi mukaisesti.

Private: EFT eli Emotional Freedom Techiques

[two_third]

”Emotional Freedom Techniques” eli suomeksi ”Tunteiden vapautustekniikat” on yhdysvaltalaisen Gary Craigin 1990-luvulla kehittämä tekniikka ”psykologista akupunktiota ilman neuloja”. Gary Craig, Stanfordin yliopistosta valmistunut insinööri, kiinnostui tunteiden vaikutuksesta terveyteen ja alkoi systemaattisesti tutkia olemassa olevaa tietoa sekä erilaisia menetelmiä tunteiden käsittelyyn. Lopulta Gary Craig tutustui Roger Callahaniin, TFT:n eli Thought Field Therapy – Ajatuskenttäterapian kehittäjään. Callahan oli kehittänyt erittäin tarkasti määritellyt akupisteiden taputtelutekniikat psykologisten ongelmien hoitamiseksi. Työskenneltyään yhdessä Callahanin kanssa Gary Craig huomasi, että hyvin yksinkertainen meridiaanien päätepisteiden taputtelusarja yhdessä muistutuslauseiden (affirmaatiot) kanssa toi avun tunteiden vapauttamiseen, fyysisiin oireisiin sekä toimintakyvyn palauttamiseen ilman TFT:n algoritmisen tarkkoja sarjoja – näin syntyi EFT.

Tänä päivänä EFT on jo laajasti levinnyt eri maissa sekä itsehoitomenetelmänä että eri alojen ammattilaisten käytössä (esim. terveydenhoito, huippu-urheilu jne.). Suomessa EFT on vielä varsin uutta.

EFT lyhyesti:

* helppo tekniikka, jossa taputellaan tiettyjä meridiaanien päätepisteitä ja toistetaan haluttua muistutuslausetta

* on yhdistelmä kiinalaista lääketiedettä (meridiaanien aktivointi) ja sekä länsimaista keskusteluterapiaa (”talk therapy”)

* tasapainottaa kehon sähkömagneettista energiajärjestelmää, joka vaikuttaa fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin

* voidaan käyttää kaikkeen esim. erilaiset sairaudet ja kivut, allergiat, fobiat, traumat, riippuvuudet

* sopii kaikille ja on lempeä, luonnonmukainen tapa hoitaa itseään ja parantaa terveyttään

* sopii myös terapiatyöhön ja muiden terveysalan ammattilaisten käyttöön

EFT – taputtelua ei voi tehdä väärin ja ainoa ”haittavaikutus” on se, että et huomaa mitään muutosta. EFT toimii ilman, että uskot siihen. META-Health Coachingissa käytetään yhtenä menetelmänä EFT:tä ja Coaching –asiakkaana saat valmennuksen yhteydessä opastuksen EFT:n käyttöön itsehoitomenetelmänä.

Muistathan, että asiakas on itse avainasemassa ja ottaa vastuun omasta terveydestään. EFT ei korvaa lääkärihoitoa tai muuta ammattihoitoa, jota sinulle on määrätty tai suositeltu.

Haluatko tietää lisää EFT:stä?

Varaa aika henkilökohtaiseen EFT ohjaukseen lähettämällä postia info@albedoc.com.

Lue lisää usein kysyttyä sivultamme.

EFT ja esiintymisjännitys

[/two_third]
[one_third_last]
eft-kuvat

[/one_third_last]

 

Goal Mapping – toteuta unelmasi

On aika tehdä unelmista totta. Menestys ja kyky uudistua muutosten keskellä – millä tahansa elämän osa-alueella – eivät ole kiinni sattumasta. Menestyksen avaimet ja tulokset linkittyvät suoraan uskomuksiin ja asenteisiin sekä omaan motivaatioon perustuviin tekoihin. Aivojen luonnollinen tapa toimia on tavoitteiden asettaminen. Brian Maynen kehittämän Goal Mapping -menetelmän avulla otat käyttöösi sekä tietoisen että tiedostamattoman mielen voiman ja luot voittajan asenteen juuri siihen, mitä eniten toivot elämässäsi. Parhaimmat tulokset syntyvät hyvin harkituista teoista ja opit valitsemaan itsellesi tärkeimmät tavoitteet ja kehitysaskeleet. Tee siis unelmistasi totta ja muuta tavoitteesi todellisuudeksi!

Brian Maynen Goal Mapping

on kehittynyt 20 vuoden kuluessa ja on nyt jo yli 3 miljoonan ihmisen käytössä yli 30 maassa ympäri maailmaa. Siinä missä perinteiset tekniikat tavoitteiden asettamiseen keskittyvät lähinnä vasemman aivopuoliskon aktivointiin sanojen ja toistojen avulla, Brian Mayne Goal Mapping -menetelmässä aktivoidaan aivot kokonaisuudessaan: vasen aivopuolisko sanojen avulla, oikea aivopuolisko piirtämisen avulla sekä hyödynnetään positiivisen ajattelun voimaa aivosolujen välisten yhteyksien vahvistamisessa. Tämä alansa johtava menetelmä on menestyksekkäässä käytössä sekä suuryrityksissä eri toimialoilla, kouluissa, huippu-urheilijoilla, hyvinvoinnin ammattilaisilla että lukemattomalla joukolla yksityisiä henkilöitä. Brian Mayne Goal Mapping -menetelmä sopii siis yhtälailla yksilöille kuin tiimeille ja kokonaisille organisaatioillekin. Kun kerran olet oppinut tämän menetelmän, voit itse vapaasti valita, mihin sitä omassa elämässäsi käytät ja millaista menestystä etsit.

Goalmapping1Olemme sertifioituja Brian Mayne Goal Mapping Practioner -kouluttajia ja liitämme Goal Mapping -menetelmän Albedocin uuteen koulutustarjontaan. Elämä ja terveys kulkevat käsi kädessä ja mitä paremmin tunnemme itsemme ja voimme toteuttaa syvimpiä toiveitamme, sitä positiivisempi on vaikutus myös hyvinvointiin ja terveyteen.

Goal Mapping -koulutuksemme sisältävät sekä teorian siitä, miksi ja miten Brian Maynen Goal Mapping toimii että harjoitukset omien tavoitteiden asettamiseen. Paras päivä menestymiseen on tänään. Ilmoita siis halukkuudestasi osallistua Goal Mapping –kurssillemme lähettämällä postia info@albedoc.com

Lataa suomenkielinen karttapohja tästä.

Goal Mapping

Lue lisää englanniksi Goal Mapping -menetelmästä Brian Maynen omilta sivuilta.