EFT eli Emotional Freedom Techiques

”Emotional Freedom Techniques” eli suomeksi ”Tunteiden vapautustekniikat” on yhdysvaltalaisen Gary Craigin 1990-luvulla kehittämä tekniikka ”psykologista akupunktiota ilman neuloja”. Gary Craig, Stanfordin yliopistosta valmistunut insinööri, kiinnostui tunteiden vaikutuksesta terveyteen ja alkoi systemaattisesti tutkia olemassa olevaa tietoa sekä erilaisia menetelmiä tunteiden käsittelyyn. Lopulta Gary Craig tutustui Roger Callahaniin, TFT:n eli Thought Field Therapy – Ajatuskenttäterapian kehittäjään. Callahan oli kehittänyt erittäin tarkasti määritellyt akupisteiden taputtelutekniikat psykologisten ongelmien hoitamiseksi. Työskenneltyään yhdessä Callahanin kanssa Gary Craig huomasi, että hyvin yksinkertainen meridiaanien päätepisteiden taputtelusarja yhdessä muistutuslauseiden (affirmaatiot) kanssa toi avun tunteiden vapauttamiseen, fyysisiin oireisiin sekä toimintakyvyn palauttamiseen ilman TFT:n algoritmisen tarkkoja sarjoja – näin syntyi EFT.

Tänä päivänä EFT on jo laajasti levinnyt eri maissa sekä itsehoitomenetelmänä että eri alojen ammattilaisten käytössä (esim. terveydenhoito, huippu-urheilu jne.). Suomessa EFT on vielä varsin uutta.

EFT lyhyesti:

* helppo tekniikka, jossa taputellaan tiettyjä meridiaanien päätepisteitä ja toistetaan haluttua muistutuslausetta

* on yhdistelmä kiinalaista lääketiedettä (meridiaanien aktivointi) ja sekä länsimaista keskusteluterapiaa (”talk therapy”)

* tasapainottaa kehon sähkömagneettista energiajärjestelmää, joka vaikuttaa fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin

* voidaan käyttää kaikkeen esim. erilaiset sairaudet ja kivut, allergiat, fobiat, traumat, riippuvuudet

* sopii kaikille ja on lempeä, luonnonmukainen tapa hoitaa itseään ja parantaa terveyttään

* sopii myös terapiatyöhön ja muiden terveysalan ammattilaisten käyttöön

EFT – taputtelua ei voi tehdä väärin ja ainoa ”haittavaikutus” on se, että et huomaa mitään muutosta. EFT toimii ilman, että uskot siihen. META-Health Coachingissa käytetään yhtenä menetelmänä EFT:tä ja Coaching –asiakkaana saat valmennuksen yhteydessä opastuksen EFT:n käyttöön itsehoitomenetelmänä.

Muistathan, että asiakas on itse avainasemassa ja ottaa vastuun omasta terveydestään. EFT ei korvaa lääkärihoitoa tai muuta ammattihoitoa, jota sinulle on määrätty tai suositeltu.

Haluatko tietää lisää EFT:stä?

Varaa aika henkilökohtaiseen EFT ohjaukseen lähettämällä postia info@albedoc.com.

Lue lisää usein kysyttyä sivultamme.

EFT ja esiintymisjännitys


eft-kuvat